Оберіть мову

Phone +380 (67) 400 75 50
Pin Київ, 01001, площа Спортивна 1-А ТРЦ Гуллівер, 6 поверх
Clock 11:00 — 22:00
Назад

Різноманітність італійського хлібу

В італійській кухні повно хлібобулочних виробів і випічки, які не тільки приголомшливо виглядають і пахнуть, але ще і нереально смачні. Чого вартий тільки італійський хліб, якого налічують безліч видів. Італійську кухню складно уявити без кошика з ароматним хлібом, який потім прийнято поєднувати з соусом, який залишився після страви на тарілці. Дуже часто італійці купують хліб в невеликих пекарнях. Але є рецепти хліба для приготування в домашніх умовах, які передаються з покоління в покоління тільки між членами сім’ї.

 

Найпоширеніший вид хліба в Італії – це хліб чіабатта, рецепт якого може змінюватися в залежності від регіону і бажання пекаря. Рецепт хліба будь-якого виду має свою довгу історію. Але зараз ще в багатьох пекарнях можна знайти саме такий хліб, яким його готували багато років назад.

Домашній хліб в Італії має дуже простий склад:

  • пшеничне борошно
  • сіль
  • цукор або солод
  • вода
  • сухі дріжджі

Тісто замішують руками або за допомогою блендера і залишають при кімнатній температурі. Така температура дозволить тісту стати пористим і ніжним. А при якій температурі випікати хліб залежить вже від рецепта і виду хлібобулочного виробу. Іноді до базового рецепту додають різні трави, оливки або сушені помідори.

Італійський хліб чіабатта

Найпопулярнішим в Італії, і в усьому світі, є хліб чіабатта. Його рецепт не такий вже і стародавній, але швидко став улюбленим на Середземноморському узбережжі. Історія розповідає, що приготування чіабатти запозичене від приготування французького багета – додавати багато води, щоб тісто було пухким.

Інгредієнти для хліба чіабатти такі ж, як і для звичайного італійського хліба. Вони включають в себе дріжджі (сухі або в крайньому випадку свіжі), борошно з м’якого сорту пшениці (бажано тонкого помолу) і стандартні сіль, цукор і воду. Хліб запікають у духовці при температурі 230 градусів, а після приготування посипають борошном.

І незважаючи на те, що чіабатта – це всього лише хліб, в Італії є безліч способів насолодитися ним сповна. Наприклад, чіабатту використовують для приготування брускети. На підсмажені скибочки хліба потім кладуть овочі, мажуть паштет або викладають невеликі шматочки шинки.

Дуже часто чіабатту використовують для перекусів, роблячи гарячі бутерброди з ложкою соусу, тертого сиру і помідорами.

Інші популярні види хлібу

Італійський хліб з оливками – ще один популярний вид хлібобулочних виробів. Ця смакота для справжніх гурманів. Приготування цього хліба трохи складніше, ніж чіабатти. Але він і смачніше. До звичайних інгредієнтів додається ще оливкова олія, трави і цибуля. Тісто на хліб повинно вийти пухким, а скоринка хрусткою. Цей хліб можна використовувати замість перекусу, як самостійну страву. Адже олія, оливковий присмак і прянощі трав не захочеться нічим перебивати.

Ну, а якщо на італійському столі ви побачите коржі з тіста, не поспішайте називати їх так. Це теж ще один вид хліба – фокачча. Рецепт цього хлібного виробу – суміш чіабатти і хліба з оливками, але перед випічкою тісто формують у вигляді невеликих коржів. Його подають з оливками, травами, сушеними або свіжими томатами.

 

У нашому ресторані Mercato Italiano ви можете насолодитися італійськими хлібобулочними виробами вищої якості. У нашому меню ви знайдете різні сорти хліба, які можна їсти як і з чимось, так і просто з напоями. І навіть якщо ви поспішаєте, то зупиніться у нас на пару хвилин і насолодіться чашкою кави з ароматною чіабаттою.

Новини

News image

Італійський ресторан для банкетів: витончений смак та бездоганний сервіс

Пориньте у світ смаків та ароматів Італії

Детальніше
News image

Святкові корпоративи в приємній атмосфері ресторану традиційної італійської кухні

Наближається Новий рік – час, коли все навколо сяє святковими вогнями

Детальніше
News image

Насолода італійськими стравами та панорамним видом на центр Києва

Італія вабить своїм неповторним стилем людей з усього світу

Детальніше

Benvenuti nel nostro ristorante

Ми завжди вам раді

Контактна інформація

Київ, 01001, площа Спортивна 1-А ТРЦ Гуллівер, 6 поверх

+380 (67) 400 75 50

mercatoadmin@bonfarto.com.ua

Режим роботи

Понеділок — неділя 11:00 — 22:00

Забронювати столик

Поля відмічені * обов'язкові до заповнення