Оберіть мову

Phone +380 (67) 400 75 50
Pin Київ, 01001, площа Спортивна 1-А ТРЦ Гуллівер, 6 поверх
Clock 11:00 — 22:00
Назад

Салямі — італійська гордість

В Італії популярні не тільки піца і паста, а ще різного виду закуски, які мають назву Антипаста. Однією з таких закусок є м’ясна тарілка. Італійці дуже часто використовують такі м’ясні продукти як, наприклад, прошутто і салямі.

Італійська ковбаса салямі – один з найпоширеніших м’ясних продуктів Середземноморського узбережжя. Ця сиров’ялена ковбаса, технологія приготування якої йде в століття, була винайдена в Угорщині. А вже потім перекочувала в Італію, де стала популярною традиційною стравою.

Головною складовою продукту є, звичайно ж, в’ялене м’ясо, види якого можуть змінюватися в залежності від рецепту. Наприклад, салямі можуть готувати зі свинини або яловичини, а також з гусятини, а в дуже рідкісних випадках можуть використовувати осляче м’ясо. До складу ковбаси також входять спеції: часник, мелений чорний або білий перець, мускатний горіх і сіль. Вони надають ковбасному виробу приголомшливий аромат.

Раніше, щоб зробити хорошу салямі, італійці відгодовували свиней залишками молочних продуктів. А потім свинину дрібного помелу змішували зі спеціями і вином, і подавали до столу.

Відрізнити салямі від інших видів м’ясних виробів – дуже просто. Потрібно дивитися на наявність тонкого шару білої плісняви, який проявляється під час дозрівання ковбаси. А дозріває салямі на відкритому повітрі протягом 3-х місяців. Готова справжня італійська салямі в натуральній щільній оболонці, зі зрізом сіруватого кольору.

У натуральній салямі калорійність на 100 г продукту ~ 384 кКал. І якісно зроблений продукт навіть має корисні властивості. Така салямі допоможе відрегулювати рівень холестерину в організмі. А також її рекомендують людям зі зниженим вагою і при втраті апетиту. Але всі корисні властивості проявляться лише при помірному вживанні ковбаси, і тільки хорошої якості.

Найпопулярніші види салямі

Один з найвідоміших видів салямі – це салямі Мілано. З назви зрозуміло, що виробляють таку ковбасу в околицях Мілана. Готують її з свинини і яловичини дрібного помелу. В салямі Мілано додають сіль і невелику кількість спецій. Всередині м’ясо пронизане невеликими крапками свинячого сала. Що робить смак ковбаси ніжним.

Другий не менш популярний вид – салямі Феліно. Виробляють його в невеликому містечку провінції Парма. Ковбасу виготовляють зі свинини з мінімальним вмістом жиру. А головна відмінність цього виду – до складу входить біле сухе вино. Якщо салямі Мілано просто популярне у всьому світі, то салямі Феліно вважається вишуканим делікатесом. У салямі цього виду яскраво виражена скоринка плісняви, яка додає пікантності смаку.

Використання салямі в італійській кухні

Салямі будь-якого виду вважається традиційним делікатесом італійської кухні, тому широко використовується в приготуванні різних страв. Ковбаса дуже добре доповнює салати і супи феєрією ароматів і пікантним смаком.

Найчастіше салямі використовують в якості закуски, яка своїм незвичайним трохи гострим смаком добре доповнює напої. М’ясну тарілку, де є салямі, зазвичай ще доповнюють сири, фрукти / овочі, горіхи. І подають її до італійського вина. Такий прийом їжі зазвичай вважається не просто закускою, а початком вечері. А за м’ясної тарілкою вже йдуть паста, піца або різотто.

Спробувати справжню ковбасу салямі на території України – складно. Адже не в кожному магазині вам скажуть правду про її виготовлення. Але в нашому ресторані Mercato Italiano ви можете насолодитися смаком салямі, в складі вишуканого асорті м’ясних виробів. Разом з смачним італійським вином, це стане відмінним початком вечері або обіду.

Новини

News image

Італійський ресторан для банкетів: витончений смак та бездоганний сервіс

Пориньте у світ смаків та ароматів Італії

Детальніше
News image

Святкові корпоративи в приємній атмосфері ресторану традиційної італійської кухні

Наближається Новий рік – час, коли все навколо сяє святковими вогнями

Детальніше
News image

Насолода італійськими стравами та панорамним видом на центр Києва

Італія вабить своїм неповторним стилем людей з усього світу

Детальніше

Benvenuti nel nostro ristorante

Ми завжди вам раді

Контактна інформація

Київ, 01001, площа Спортивна 1-А ТРЦ Гуллівер, 6 поверх

+380 (67) 400 75 50

mercatoadmin@bonfarto.com.ua

Режим роботи

Понеділок — неділя 11:00 — 22:00

Забронювати столик

Поля відмічені * обов'язкові до заповнення