Оберіть мову:

Phone +380 (67) 400 75 50
Pin Київ, 01001, площа Спортивна 1-А ТРЦ Гуллівер, 6 поверх
Clock Пн-Пт 10:00 — 22:00   Сб-Нд 11:00 — 22:00
Назад

Салямі — італійська гордість

В Італії популярні не тільки піца і паста, а ще різного виду закуски, які мають назву Антипаста. Однією з таких закусок є м’ясна тарілка. Італійці дуже часто використовують такі м’ясні продукти як, наприклад, прошутто і салямі.

Італійська ковбаса салямі – один з найпоширеніших м’ясних продуктів Середземноморського узбережжя. Ця сиров’ялена ковбаса, технологія приготування якої йде в століття, була винайдена в Угорщині. А вже потім перекочувала в Італію, де стала популярною традиційною стравою.

Головною складовою продукту є, звичайно ж, в’ялене м’ясо, види якого можуть змінюватися в залежності від рецепту. Наприклад, салямі можуть готувати зі свинини або яловичини, а також з гусятини, а в дуже рідкісних випадках можуть використовувати осляче м’ясо. До складу ковбаси також входять спеції: часник, мелений чорний або білий перець, мускатний горіх і сіль. Вони надають ковбасному виробу приголомшливий аромат.

Раніше, щоб зробити хорошу салямі, італійці відгодовували свиней залишками молочних продуктів. А потім свинину дрібного помелу змішували зі спеціями і вином, і подавали до столу.

Відрізнити салямі від інших видів м’ясних виробів – дуже просто. Потрібно дивитися на наявність тонкого шару білої плісняви, який проявляється під час дозрівання ковбаси. А дозріває салямі на відкритому повітрі протягом 3-х місяців. Готова справжня італійська салямі в натуральній щільній оболонці, зі зрізом сіруватого кольору.

У натуральній салямі калорійність на 100 г продукту ~ 384 кКал. І якісно зроблений продукт навіть має корисні властивості. Така салямі допоможе відрегулювати рівень холестерину в організмі. А також її рекомендують людям зі зниженим вагою і при втраті апетиту. Але всі корисні властивості проявляться лише при помірному вживанні ковбаси, і тільки хорошої якості.

Найпопулярніші види салямі

Один з найвідоміших видів салямі – це салямі Мілано. З назви зрозуміло, що виробляють таку ковбасу в околицях Мілана. Готують її з свинини і яловичини дрібного помелу. В салямі Мілано додають сіль і невелику кількість спецій. Всередині м’ясо пронизане невеликими крапками свинячого сала. Що робить смак ковбаси ніжним.

Другий не менш популярний вид – салямі Феліно. Виробляють його в невеликому містечку провінції Парма. Ковбасу виготовляють зі свинини з мінімальним вмістом жиру. А головна відмінність цього виду – до складу входить біле сухе вино. Якщо салямі Мілано просто популярне у всьому світі, то салямі Феліно вважається вишуканим делікатесом. У салямі цього виду яскраво виражена скоринка плісняви, яка додає пікантності смаку.

Використання салямі в італійській кухні

Салямі будь-якого виду вважається традиційним делікатесом італійської кухні, тому широко використовується в приготуванні різних страв. Ковбаса дуже добре доповнює салати і супи феєрією ароматів і пікантним смаком.

Найчастіше салямі використовують в якості закуски, яка своїм незвичайним трохи гострим смаком добре доповнює напої. М’ясну тарілку, де є салямі, зазвичай ще доповнюють сири, фрукти / овочі, горіхи. І подають її до італійського вина. Такий прийом їжі зазвичай вважається не просто закускою, а початком вечері. А за м’ясної тарілкою вже йдуть паста, піца або різотто.

Спробувати справжню ковбасу салямі на території України – складно. Адже не в кожному магазині вам скажуть правду про її виготовлення. Але в нашому ресторані Mercato Italiano ви можете насолодитися смаком салямі, в складі вишуканого асорті м’ясних виробів. Разом з смачним італійським вином, це стане відмінним початком вечері або обіду.

Новини

News image

Італійська кухня в Києві: гастрономічна подорож до Mercato Italiano у ТРЦ «Гулівер»

Італійська кухня в Києві: гастрономічна подорож до Mercato Italiano у ТРЦ «Гулівер»

Детальніше
News image

Онлайн-замовлення в ресторані Mercato Italiano

Доставка страв італійської кухні від ресторану Mercato Italiano допоможе вам створити незабутню атмосферу з вишуканою їжею

Детальніше
News image

Смачні італійські сніданки для всієї родини

Італійці знають, як розпочати день красиво

Детальніше

Benvenuti nel nostro ristorante

Ми завжди вам раді

Контактна інформація

Київ, 01001, площа Спортивна 1-А ТРЦ Гуллівер, 6 поверх

+380 (67) 400 75 50

mercatoadmin@bonfarto.com.ua

Режим роботи

Понеділок — П'ятниця 10:00 — 22:00

Субота — Неділя 11:00 — 22:00

Забронювати столик

Поля відмічені * обов'язкові до заповнення